latinica  ћирилица
19/06/2019 |  19:09 ⇒ 20:07 | Аутор: РТРС

Отворен кружни ток на Лаушу (ФОТО)

У бањалучком насељу Лауш вечерас је званично пуштена у саобраћај кружна раскрсница код ресторана Сирано.

Овај кружни ток је од велике важности за проток саобраћаја у овом дијелу града, а изграђен је у оквиру стратешких планова за растерећење саобраћаја на свим важнијим чвориштима на подручју града.

Пројекат вриједан 650.000 КМ финансирали су Путеви Републике Српске.

Пуштање у саобраћај озваничили су министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и вршилац дужности предузећа Путеви Српске Ненад Нешић.

Трнинић је рекао да се на овај начин доприноси растерећењу саобраћаја у Бањалуци, гдје има регистрованих 400.000 возила, те да ће брло брзо бити реализовани и други пројеката с циљем растерећења саобраћаја.

Радојичић је рекао да је ово осми кружни ток у Бањалуци изграђен у протекле двије године и истакао да би новоотворена кружна раскрсница, која је дуго очекивана, требало да знатно растерети саобраћај.

Осим овог пројекта из области саобраћаја, на Лаушу би требало да почне градња нове саобраћајнице између Паприковца и Лауша. којом би се растеретила раскрсница код Сирана и саобраћај кроз Карађорђеву улицу. За овај пројекат ријешени су имовинско-правни односи и обезбијеђена средства уз помоћ Владе Републике Српске.