X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
19/06/2019 |  19:13 ⇒ 20:01 | Извор: РТРС

Једномјесечни притвор ухапшенима у акцији "Клуб 2"

Окружни суд у Бањалуци одредио је једномјесечни притвор за шест лица ухапшених у акцији "Клуб 2".
Акција Клуб 2 - Фото: РТРС
Акција Клуб 2Фото: РТРС

Притвор је одређен за Озрена Савића /28/, Драшка Ромића /27/, Душана Бабића /48/, Александра Савића /30/, Стефана Павловића /28/ и Марка Михајловића /29/ из Бањалуке.

Притвор је одређен због бојазни да би осумњичени боравком на слободи могли ометати кривични поступак утицајем на свједоке.

Тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука предложио је данас бањалучком Окружном суду да одреди притвор за ових шест лица која су ухапшена због постојања основане сумње да су починили кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога.

Осумњичени Игор Радошевић и Дарко Вранчић су након испитивања пуштени и у наставку кривичног поступка браниће се са слободе.

- У периоду од 2016. године до 17. јуна ове године осумњичена лица су од за сада непознатих лица, набављали и препродавали марихуану и кокаин корисницима на подручју Бањалуке - наведено је у саопштењу Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Девет особа ухапшено је током акције "Клуб 2", у оквиру које је пронађено више од шест килограма дроге, укључујући и хашиш, који већ дуже вријеме није одузиман.

Акција "Клуб 2" усмјерена је на разбијање организоване криминалне групе која се бавила илигалном продајом опојних дрога и зеленаштвом.

Ову акцију спровели су полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске и Полицијска управа Бањалука под надзором бањалучког Окружног јавног тужилаштва.