latinica  ћирилица
19/06/2019 |  19:31 ⇒ 20:10 | Аутор: РТРС

Београдски и бањалучки факултети безбједности заједно до боље сарадње

У Београду је договорено интензивирање сaрадње бањалучког и београдског Факултета безбједносних наука.

Факултети безбједности у Бањалуци и Београду већ добру сарадњу унаприједиће научним конференцијама и заједничким радом студентских парламената.

- Безбједност је данас дио сваке сфере друштвене активности и уопште људске активности, а ми смо сходно томе постигли одређене договоре, одређене заједничке активности смо договорили и у области размјене наставника, студената, заједничке сарадње уопште на том пољу, али и врло важне издавачке дјелатности - поручио је Предраг Ћеранић, декан Факултета безбједносних наука у Бањалуци.

Подсјећајући да наставници из Београда већ одлазе у Бањалуку, у Београду очекују бањалучке студенте на семинарима, курсевима и другим наставним активностима.

- Нема никакве дилеме да и Београд и Бањалука се суочавају са фактички идентичним изазовима безбједносним, понекад различитим пријетњама, али ризици су исто тако несумњиво заједнички и морамо их заједнички рјешавати - истиче Владимир Н. Цветковић, декан Факултета безбједности Универзитета у Београду. 

У Представништву Српске истичу важност сарадње са београдским Факултетом безбједности, водећим у региону.

- Овај састанак је због тога посебно значајан, јер ће наш Факултет безбједности из Бањалуке бити у прилици да на најбољи начин и са неким ко жели да пренесе своја искуства свакодневно ради и да постиже што боље резултате - рекао је Млађен Цицовић, директор Представништва Републике Српске у Србији.  

Наши стручњаци већ наредних дана присуствоваће округлим столовима о увођењу новог предмета из области безбједности у средње школе. За јесен планирају спортске сусрете, у којима ће учествовати и студенти Факултета безбједности из Москве.