latinica  ћирилица
19/06/2019 |  21:35 ⇒ 21:41 | Аутор: СРНА

БиХ добија конзулат у Новом Пазару и Ријеци

Предсједништво БиХ донијело је данас одлуку о покретању поступка за отварање генералних конзулата БиХ у Новом Пазару и у Ријеци.
Предсједништво БиХ - Фото: РТРС
Предсједништво БиХФото: РТРС

Донесена је одлука о покретању поступка за отварање Генералног конзулата БиХ у Србији, са генералним конзулом на челу, са сједиштем у Новом Пазару и конзуларним подручјем које обухвата територију општина Нови Пазар, Сјеница, Тутин, Пријепоље, Нова Варош и Прибој, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Одлучено је и да буде покренут поступак за отварање Генералног конзулата БиХ у Хрватској, са генералним конзулом на челу, са сједиштем у Ријеци и са конзуларним подручјем које обухвата територију Истарске жупаније, Приморско-горанске жупаније, Личко-сењске жупаније, Задарске жупаније, Шибенско-книнске жупаније, Сплитско-далматинске жупаније и Дубровачко-неретванске жупаније.

Донесена је одлука о покретању поступка за вођење преговора ради закључивања Споразума о измјени Споразума између Савјета министара и Владе Азербејџан о укидању виза за носиоце дипломатских и службених пасоша.

Повезане вијести:

Предсједништво БиХ прихватило Уговор о гранту за коридор 5Ц

Савјет министара није доставио извјештаје за сједницу Предсједништва БиХ