latinica  ћирилица
19/06/2019 |  22:07 ⇒ 22:29 | Аутор: РТРС

Бурно у приједорској Скупштини

И даље бурно у Скупштини града Приједор. Чланови сталних радних тијела из ДНС-а замијењени су члановима из других политичких партија. Наведено је да је неквалитетан рад ових чланова пресудио за овакву одлуку скупштинске већине.
Скупштина града Приједор - Фото: РТРС
Скупштина града ПриједорФото: РТРС

Међу замијењенима су, између осталих, чланови Комисије за прописе, буџет и финансије, екологију и заштиту човјекове околине. Скупштинска већина једногласно поручује да су бољи замијенили лошије.

- Сматрамо да постоје људи који могу боље да раде те послове и зато смо донијели одлуку да их замијенимо. То, према мом мишљењу, нису кадрови ДНС-а, то су лица из реда стручњака - истиче Далибор Павловић, шеф Клуба одборника СНСД-а.

У одборничком клубу ДНС-а сматрају да иза смјена стоји политички мотив. Одборник ове странке Оливера Брдар каже да се ради "о покушају политичке чистке, односно смјене ДНС-ових кадрова из реда стручњака".

Павловић истиче да не треба ставарати проблеме око промјене стручњака.

- Све и један одборник ДНС-а који је био у тој комисији, остављен је. Они су чак и предсједници комисија и они и даље обављају своје дужности. Није уопште у питању смјена ДНС-ових кадрова, него људи из реда стручњака - тврди он.

За првог човјека града Миленка Ђаковића разлог за именовање нових чланова Комисија није оправдан.

- Наводи који стоје, везано за те људе, апсолутно су неистинити и због тога се објективно треба питати зашто се то дешава - наводи Ђаковић.

Свему овоме, претходио је захтјев Града упућен Министарству управе и локалне самоуправе, у којем су изразили незадовољство данашњим одлукама. Из ресорног министарства позвали су Скупштину града на измјену или поништење акта у вези са промјеном састава Комисије за избор и именовање.

У другом дијелу скупштинског засједања актуелна већина није усвојила извјештаје о пословању приједорске Топлане и Коминалног предузећа. 24. скупштинско засједање биће настављено у петак, када су на дневном реду извјештаји о раду јавних установа чији је оснивач Град.