latinica  ћирилица
19/06/2019 |  22:23 ⇒ 20/06/2019 | 08:26 | Аутор: Б92

Ватерполисти Србије бољи од Хрватске

Ватерполисти Србије савладали су Хрватску са 11:10 у другом мечу Свјетске лиге у Београду.
Србија поразила Хрватску (фото: Пеђа Милосављевић / СТАРСПОРТ) -
Србија поразила Хрватску (фото: Пеђа Милосављевић / СТАРСПОРТ)

Србија и Хрватска састали су се од 21.00 часова на базенима Спортског центра Ташмајдан у другом колу Свјетске лиге и то је био меч који је привукао највише пажње.

До вођства су дошли репрезентативци Хрватске преко Анте Вукићевића који је искористио петерац у раној фази меча.

Имали су изабраници Дејана Савића прилику да дођу до изједначења већ у наредном нападу, када су извукли искључење и Милош Ћук је успио да изненади голмана Хрватске и да постигне свој први погодак, па је на семафору писало 1:1.

Хрвати су прво повели са 2:1, а потом и са 3:2 и то оба пута у ситуацији када су имали играча више у базену.

Велику шансу је Србија пропустила на старту друге четвртине, Марцелић је сјајном одбраном спријечио Стефана Митровића да донесе и треће изједначење "Делфинима".

Анте Вукичевић је зарадио и друго искључење на утакмици и морао је да буде пажљив, а то је Милош Ћук искористио постигавши свој други гол за треће изједначење репрезентације Србије.

Хавијер Гарсија је фантастичним поготком лобовао Митровића и Хрватска је тако по четврти пут имала вођство на утакмици. Нису се Хрвати дуго радовали, пошто је Филип Филиповић матирао Марцелића и поново је Србија имала егал меч на Ташмајдану.

Сјајна акција гостију, искористили су друго искључење Филипа Филиповића и по пети пут на мечу повели. Стријелац тог гола Буљубашић је већ у наредном нападу зарадио и друго искључење, али се његов тим одбранио и на полувремену водио са 5:4.

Мандић одмах у првом нападу добија искључење, а Буљубашић му се "реванширао" искључењем које је било његово треће, па је сусрет за хрватског репрезентативца био завршен.

Одлично су креирали акцију ватерполисти Србије, акцију коју је Огњен Стојановић сјајно завршио, голом, а Бранислав Митровић касније везује и четврту одбрану заредом. То је било пето изједначење репрезентације Србије.

Митровић је добио други фаул четири секунде пред истек напада, а Јоковић успијева то да искористи и постиже шести погодак Хрватске на сусрету.

У самом финишу треће четвртине Стефан Митровић, ватерполиста Ференцвароша, доноси прво вођство "Делфинима" на сусрету, на семафору је писало 7:6.

Стигао је и петерац у финишу трећег квартала, па је и то реализовано и највећа предност у дотадашњем дијелу сусрета припадала је Србији.

На почетку посљедње четвртине забиљежена је мајсторија Огњена Стојановића. Бенић је због трећег искључења завршио сусрет и српски репрезентативац је донио "Делфинима" предност од три гола на отприлике шест минута прије краја утакмице.

Нова шанса за Србију да дође до предности од три гола је била послије петерца, али је Марцелић одбранио ударац Андрије Прлаиновића. Прочитао је коју ће страну гађати Прлаиновић и успио да овога пута сачува мрежу своје репрезентације.

Послије неискоришћеног играча више, али и поменутног петерца, услиједила је казна и преко Гарсије Хрвати успијевају да смање на 9:8, па је услиједила нова драма у дербију.

Јоковић је изједначио, а Србија повела преко Огњена Стојановића који је постигао свој трећи гол и на три минута прије краја меча изабраници Дејана Савића имали су ново вођство.

У завршници утакмице виђена је права драма. Прво се Стефан Митровић трећим искључењем придружио петорици хрватских ватерполиста који су прије времена завршили меч.

Потом Фатовић користи ситуацију играча више и доноси Хрватској изједначење, да би Андрија Прлаиновић у наредном нападу испалио прави пројектил и матирао Марцелића, па је Србија на педесетак секунди прије краја имала предност 11:10.

Било је то премало времена за гостујући састав да нешто учини на овом мечу, тако да су репрезентативци Србије успјели да упишу и другу побједу и да осигурају лакшег противника у наредној фази такмичења.

Трећи меч на завршници Свјетске лиге у Београду, репрезентативци Србије одиграће у четвртак против Казахстана на базенима СЦ Ташмајдан.