latinica  ћирилица
20/06/2019 |  08:47 ⇒ 10:37 | Аутор: СРНА

Додик: Ољача стварао Српску и њену историју

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је саучешће породици бившег посланика у Народној скупштини Републике Српске Остоје Ољаче, наводећи да је Ољача заједно са осталим члановима првог сазива парламента стварао историју Српске на чему ће му Република Српска и њен народ бити вјечно захвални.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Ољача ће остати упамћен као човјек који је имао и храброст и вољу да у најтежем времену за свој народ остане овдје, преузме одговорност и заједно са осталима удари темеље Републике у којој данас живимо - наводи се у телеграму саучешћа који је Додик упутио породици Ољача.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубиловић упутио је саучешће породици посланика првог сазива Народне скупштине Републике Српске Остоје Ољаче, истичући да је Остоја дао значајан допринос оснивању и раду највишег законодавног органа Српске.

- У тужним тренуцима који су задесили породицу Ољача, изражавамо поштовање и саосјећамо са његовим најближима, пријатељима и поштоваоцима - наводи се у телеграму саучешћа.

Ољача је ће бити сахрањен данас у 13.00 часова у Српцу.

Остоја Ољача преминуо је јуче. Био је и члан Асоцијације "Ствараоци Републике Српске" и носилац Ордена Немањића.