latinica  ћирилица
20/06/2019 |  08:58 | Аутор: СРНА

Никчевићева суспендована до окончања поступка

Првом савјетнику у Амбасади Црне Горе у Анкари Мирни Никчевић скраћен је мандат и суспендована је до правоснажног окончања дисциплинског поступка, саопштено је из црногорског Министарства иностраних послова.
Мирна Никчевић (Фото: mirna.nikcevic) - Фото: Facebook
Мирна Никчевић (Фото: mirna.nikcevic)Фото: Facebook

Због ставова и коментара на личном профилу на друштвеној мрежи Фејсбук против ње је почетком седмице покренут дисциплински поступак, након што је вријеђала вјернике који су се на Тројичиндански дан окупили испред Саборног храма Христовог васкрсења у Храму у Подгорици.

- Донесена је одлука о скраћењу мандата Мирне Никчевић, савјетника у Амбасади Црне Горе у Анкари и покренут је поступак за удаљење са рада до правоснажног окончања дисциплинског поступка - наведено је из Министарства.

Никчевићева је на Фејсбуку написала да би запалила Саборни храм Христовог васкрсења у Подгорици и "сва говеда тамо".

Њен иступ третира се као тешка повреда радне обавезе и санкција може бити отказ.

Никчевићева је рекла да јој је "подваљено" и да од Црне Горе очекује да је заштити. Она се извинила свима чија су национална и евентуално грађанска осјећања повријеђена због објелодањивања те преписке, која, како је навела, није требало да има јавни карактер.

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић оцијенио је хушкачком и срамном изјаву дипломатског представника Црне Горе у Турској Мирне Никчевић и истакао да она треба да буде санкционисана.

Митрополија црногорско-приморска је у суботу, 15. јуна, организовала Тројичиндански сабор пред Саборним храмом Христовог васкрсења у Подгорици с циљем да се у заједничкој молитви православних вјерника пошаље јасна порука да је једини прави пут - пут богољубља и братољубља.

Сабор је сазван у знак протеста због предложеног закона о слободи вјероисповијести који предвиђа одузимање имовине, односно храмова, Српске православне цркве у Црној Гори.