latinica  ћирилица
20/06/2019 |  09:03 ⇒ 09:59 | Аутор: СРНА

Додик обећао новинарима: Убудуће изјаве чекате у згради Предсједништва

Након вишесатног чекања новинара на изјаве испред зграде Предсједништва БиХ у Сарајеву, предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик констатовао је да је понижавајуће и за њега и за новинаре да на такав начин раде.

С тим су се сагласили и новинари, уз опаску да јесте тако, али да се нико на то не обазире и да је полицијским службеницима који раде на обезбјеђењу зграде чак наложено да новинарима не дају ни да пређу из парка у двориште зграде Предсједништва БиХ.

Након јучерашње сједнице Предсједништва БиХ, Додик је одмах рекао да се позове шеф надлежне службе Зоран Ђерић како би разјаснио због чега новинари не могу ући у зграду, гдје би могли добити изјаве.

Када се Ђерић појавио покушао је да убиједи предсједавајућег Предсједништва БиХ да новинари "имају могућност сједити и чак попити кафу" што су новинари негирали, јер је то ноторна неистина, преноси Аваз.

- Када буде сљедећа сједница Предсједништва БиХ, ја ћу доћи да видим гдје сте ви. И пићете кафу и сједити - рекао је Додик новинарима у Сарајеву.