latinica  ћирилица
20/06/2019 |  09:25 ⇒ 12:39 | Аутор: СРНА

Влада Српске о консолидованом извјештају о извршењу буџета

Влада Републике Српске разматраће данас консолидовани извјештај о извршењу буџета Српске за прва три мјесеца ове године.
Влада Српске - Фото: РТРС
Влада СрпскеФото: РТРС

Дневним редом предвиђено је и разматрање Нацрта програма јавних инвестиција Републике Српске за период 2020-2022. година.

Биће разматране информација о активностима на изради Преднацрта закона о регулатору електричне енергије и природног гаса, преносу и тржишту електричне енергије у БиХ, те информација о реорганизацији регионалних мониторинг тимова за борбу против трговине људима у БиХ, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Пред министрима ће се наћи и информација о намјенском утрошку додијељених финансијских средстава неразвијеним и изразито неразвијеним јединицама локалне самоуправе за 2018. годину, те информација о додјели стипендија перспективним спортистима, спортистима са инвалидитетом и потенцијалним олимпијским кандидатима.

Влада ће разматрати и годишњи извјештај о додијељеној државној помоћи у Српској у 2018. години, приједлог одлуке о прихватању задужења Српске према Европској банци за обнову и развој за финансирање пројекта Коридор 5Ц - обилазница Добој, приједлог одлуке о исплати финансијских средстава неразвијеним и изразито неразвијеним јединицама локалне самоуправе, те приједлог одлуке о суфинансирању пројеката неразвијених и изразито неразвијених општина.

На дневном реду је и приједлог одлуке о допуни одлуке о броју редовних студената који се уписују у прву годину првог циклуса студија и у прву годину другог циклуса студија у академској 2019/2020. години на јавним високошколским установама, те приједлог рјешења о именовању радне групе за израду закона о измјенама и допунама Закона о кривичном поступку Српске.

Биће размотрен и приједлог закључка о давању сагласности за наставак преговора са Свјетском банком за одобравање кредита до 100.000.000 евра за реализацију програма "Рехабилитација путева у Републици Српској".