latinica  ћирилица
20/06/2019 |  09:42 | Аутор: СРНА

Песков: Одређена питања ријешена и прије телевизијског програма

Регионалне власти већ су почеле да рјешавају одређене проблеме које су грађани пријавили у 17. по реду годишњем телевизијском програму "Позиви и одговори" са руским предсједником Владимиром Путином, рекао је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Дмитриј Песков (Фото: Фотохост-агентство) -
Дмитриј Песков (Фото: Фотохост-агентство)

- Ове године постигнут је одређен напредак по неким питањима и прије него што су изнесени пред предсједника. Другим ријечима, када се на медијима објави одређени проблем, локалне власти почну да предузимају мјере. То је веома позитивно - нагласио је Песков.

Према његовим ријечима, Путин посвети неколико дана проучавању питања која му доставе разне државне агенције и прије телевизијског програма.

Песков је истакао да Путин лично гледа поједина обраћања путем видео и текстуалних порука и да се тај процес обавља и до посљедњег тренутка пред укључење у програм.

Руски Истражни комитет је саопштио да су агенти већ покренули 12 истрага о притужбама које су изнијели Руси у питањима предсједнику.

Руски предсједник Владимир Путин данас учествује у 17. годишњем телевизијском програму са позивима и одговорима током којег одговарао на питања грађана.