latinica  ћирилица
20/06/2019 |  10:32 ⇒ 14:45 | Аутор: РТРС

Званичници Српске упутили саучешће породици Ољача

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је телеграм саучешћа породици Остоје Ољаче,бившег посланикау Народној скупштини Републике Српске и члана Асоцијације "Ствараоци Републике Српске".
Република Српска - Фото: РТРС
Република СрпскаФото: РТРС

Са жаљењем сам примила вијест о смрти Остоје Ољаче. Његовом смрћу највише сте изгубили ви, његова породица, али и сви они који су га поштовали.Остоја Ољача био је дио првог сазива Народне скупштине која је показала одговорност, зрелост и јединство посланика у тешким тренуцима за српски народ и која је најзаслужнија за стварање Републике Српске.У име грађана Републике Српске и у своје име, упућујем вам изразе најдубљег саучешћа - навела је предсједница Цвијановић у телеграму саучешћа.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је саучешће породици Остоје Ољаче, посланика првог сазива Народне скупштине Српске, истичући да је он дао значајан допринос стварању темеља Српске и да ће остати упамћен као поштован и уважен посланик.

Вишковић је навео да је са жаљењем примио вијест о смрти народног посланика првог сазива Народне скупштине Српске и члана Асоцијације "Ствараоци Републике Српске" Остоје Ољаче.

- Саосјећајући у болу који вас је задесио, у име Владе Републике Српске и у своје име, упућујем вам изразе најдубљег саучешћа - наводи се у телеграму.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубиловић упутио је саучешће породици посланика првог сазива Народне скупштине Републике Српске Остоје Ољаче, истичући да је Остоја дао значајан допринос оснивању и раду највишег законодавног органа Српске. У тужним тренуцима који су задесили породицу Ољача, изражавамо поштовање и саосјећамо са његовим најближима, пријатељима и поштоваоцима - наводи се у телеграму саучешћа.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је саучешће породици бившег посланика у Народној скупштини Републике Српске Остоје Ољаче, наводећи да је Ољача заједно са осталим члановима првог сазива парламента стварао историју Српске на чему ће му Република Српска и њен народ бити вјечно захвални.

- Ољача ће остати упамћен као човјек који је имао и храброст и вољу да у најтежем времену за свој народ остане овдје, преузме одговорност и заједно са осталима удари темеље Републике у којој данас живимо - наводи се у телеграму саучешћа који је Додик упутио породици Ољача.

Остоја Ољача преминуо је јуче у Српцу. Био је и члан Асоцијације "Ствараоци Републике Српске" и носилац Ордена Немањића.