latinica  ћирилица
20/06/2019 |  11:31 ⇒ 12:28 | Аутор: РТРС

Зворник: Инвалиду пчелару уручена помоћ од 10 кошница

Неповољне временске прилике значајно су умањиле приносе пчеларима у Зворнику. То је задесило и инвалида рада Драгана Бирчаковића из Грбаваца, који живи од пчеларства. Фонд за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида Српске одлучило је да му донира десет кошница.

Драган Бирчаковић радио је више од седам година у лозничкој "Вискози" и зворничком предузећу "Декор". Здравствени проблеми били су јачи од жеље да живи од свог рада. Сада му је пчеларство главни извор прихода.

Донација од десет кошница ресорног Републичког фонда ће му олакшати рад и овогодишње минусе, а уједно, како каже, знак је да није заборављен.

- Много ће ми помоћи ова донација од десет кошница. Надам се и добрим годинама и приносима. Углавном, биће лакше за живот - каже Бирчаковић.

Раденко Јосиповић, предсједник Савеза инвалида рада Зворник, истиче да је разлог зашто је њему уручена помоћ јер се ради о инвалиду рада, што је остао без посла и нема никаквих других примања.

Слабо здравље и мала примања два су највећа проблема ових категорија становништва. У зворничком Савезу инвалида рада труде се да овим лицима помогну онолико колико су у могућности.