latinica  ћирилица
20/06/2019 |  12:14 ⇒ 12:40 | Аутор: СРНА

Раковић: Сваки дан радити на уједињењу Српске и Србије

Историчар из Београда Александар Раковић сматра да у садашњим промијењеним геополитичким околностима треба сваки дан радити на уједињењу Србије и Републике Српске.
Александар Раковић (Фото: Медија центар Београд) -
Александар Раковић (Фото: Медија центар Београд)

- Наша перспектива у промијењеним околностима је да сваки дан радимо на уједињену Србије и Републике Српске, да повлачимо те потезе и свакако ћемо у неким промењеним геополитичким околностима, у наредној деценији или двије, доћи до момента када ће то бити изводиво - рекао је Раковић новинарима.

Он је, уочи скупа у Београду "Српска и Србија у промијењеним геополитичким приликама", рекао да Срби не смију да одустану од тог циља, јер су Срби нација која има право да живи уједињена.

- Све приче и примједбе који нам други дају и говоре да је за нас боље да радимо како они кажу, су интенционалне и бесмислене и увредљиве за српски народ, јер српски народ треба да води своју полтику и геополитику, а ништа природније нема него да један народ буде уједињен у једној држави - рекао је Раковић.

Скуп се одржава у организацији Представништва Републике Српске у Београду и Српског просвјетног и културног друштва Просвјета из Београда.