latinica  ћирилица
20/06/2019 |  13:04 ⇒ 13:19 | Аутор: СРНА

Радојичић: РК Борац ће увијек имати подршку

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да је град увијек био и да ће бити уз Рукометни клуб Борац, те нагласио да је интерес града да овај клуб освоји првенство БиХ и учествује на међународној сцени.
Рукометни клуб Борац (фото: Бојан Јаковљевић) -
Рукометни клуб Борац (фото: Бојан Јаковљевић)

Радојичић је на конференцији за новинаре након посјете клубу нагласио да су ребалансом буџета усвојеном у мају већ повећана средства за РК Борац за око 50.000 КМ, те додао да сада треба разговарати о наредној сезони, која ће изискивати додатне трошкове због учешћа овог клуба на међународној сцени.

Радојичић је честитао Борцу на резултатима које је постигао у претходној сезони, те навео да је од управе затражено да сачини калкулацију трошкова за наредну сезону, како би видјели шта је то потребно како би град Бањалука могао да помогне.

Он је рекао да је намјера Градске управе да се наредне године гради још спортских дворана, те истакао да је већ било ријечи о изградњи дворана у насељима Старчевица и Лауш, које не би биле само за школске потребе, већ и за потребе клубова и уколико би то било реализовано у наредне двије до три године то би за бањалучке спортисте и клубове било изванредно, јер би се капацитет дворана удвостручио.

Према његовим ријечима, колико је за Бањалуку важно учешће како "Борца" тако и других клубова у европским такмичењима, показује и то да је забиљежено све веће интересовање гледалаца који прате те спортске догађаје.

Директор РК Борац Владимир Бранковић рекао је да је са Радојичићем и његовим замјеником Срђаном Амиџићем разговарано о претходној сезони, али и плановима овог клуба у вези са наредним такмичењима.

Предсједник Управног одбора РК Борац Саша Кондић рекао је да је управа клуба одлучила да Борац учествује у ЕХФ купу, јер би, како је нагласио, била велика штета и за град и за клуб да не учествује у овом престижном такмичењу, без обзира што ће то изискивати додатне трошкове.

Он је изразио наду да ће сарадња клуба са Градском управом бити подигнута на виши ниво, те захвалио граду за подршку.

Говорећи о играчком кадру, Кондић је рекао да ће три играча напустити клуб, док су сви остали изразили жељу да остану и преговори са њима су у завршној фази.

Када је ријеч о појачањима, он је навео да су она везана за буџет клуба у наредној сезони, те навео да је процијењено да би клубу у наредној сезони за такмичење у првенству и Купу БиХ, те учешћу у европском такмичењу било потребно око милион КМ.

Према његовим ријечима, циљ Борца у наредној сезони је дупла круна-освајање првенства и Купа БиХ.

Замјеник градоначелника Бањалуке Срђан Амиџић рекао је да је важно да РК Борац учествује у европским такмичењима, јер је то добро не само за промоцију града Бањалука и Српске, већ је то начин да се дјеца привуку да се баве спортом.

Рукометаши Борца су у претходној сезони освојили Куп БиХ, друго мјесто у шампионату БиХ, те су догурали до четвртфинала "Челенџ купа".