latinica  ћирилица
20/06/2019 |  13:16 | Аутор: СРНА

Црногорски глумац извријеђао Србе, реаговала странка Права Црна Гора

Стални члан ансамбла Црногорског народног позоришта глумац Зоран Вујовић погрдним ријечима извријеђао је Србе, окарактерисавши их, између осталог, као "незналице, изроде, издајице, смећаре и адолесценте", те изрекао и низ псовки на њихов рачун.
Зоран Вујовић - Фото: илустрација
Зоран ВујовићФото: илустрација

Странка Права Црна Гора најоштрије је осудила објаву Вујовића, оцијенивши да је ријеч о "изливу класичног фашизма, расизма и повампирења најгоре међубратске мржње".

Из ове странке позвали су надлежне институције да хитно реагују на овај говор мржње, пренијели су медији у Србији и Црној Гори.

- Позивамо Тужилаштво да испита и процесуира глумца Зорана Вујовића, јер, у супротном, ако се то не деси, то ће значити да ова реторика има печат званичне Црне Горе - наводи се у саопштењу.

Странка Права Црна Гора позвала је и челнике Црногорског народног позоришта и државне институције културе да хитно покрену дисциплински поступак против Вујовића, те да прекину његов ангажман у овој институцији, јер би, како кажу, након оваквих фашистичких испада, његов даљи останак у овој институцији значио да и та институција има исти став.