latinica  ћирилица
20/06/2019 |  15:49 ⇒ 17:27 | Аутор: РТРС

У Бијељини бораве дјеца из Гораждевца, Клине и Грачанице

У оквиру пројекта "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске" у Бијељини борави 44 дјеце из Гораждевца, Клине и Грачанице.
Дјеца са КиМ у Бијељини - Фото: РТРС
Дјеца са КиМ у БијељиниФото: РТРС

Малишани са Космета од недјеље бораве у Бијељини, смјештени су у семберске породице, стварају пријатељства са вршњацима. Данас је организован вишечасовни боравак у Екокампу Језера.

Антонина Павловић из општине Гораждевац истакла је да јој је прелијепо и да је ово први пут да је посјетила Бијељину.

- Другари из Бијељине су нас јако лијепо дочекали и проводимо се лијепо - додала је Мирјана Дашић из Гораждевца.

Наставници ученика са Космета истичу гостопримство Семберије. Градска управа је организовала свакодневне активности и посјете културним и вјерским институцијама, а одређено вријеме дјеца са Космета проводе и на базенима Бање Дворови.

- Ми смо презадовољни. Чим нас дјеца не зову значи да им је много лијепо . Кад их питамо како им је , они се само захваљују што смо баш њих одабрали да дођу овдје - навео је Лазар Данић наставник у ОШ "Краљ Милутин" из Грачанице.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић изјавио је да је најљепшта ствар што дјеца у Бијељини бораве са породицама и упознавају једни друге.

- И ове године у Бијељини борави 44 дјеце и пет наставника у једној широј акцији коју ради Влада Републике Српске и људи који се баве односима са Косовом и дјецом са Косова - додао је Мићић.

Дјеца са Космета ће у недјељу напустити Бијељину, одлазе у Вишеград, а потом се враћају својим породицама.