latinica  ћирилица
20/06/2019 |  17:58 ⇒ 18:08 | Аутор: СРНА

Српско наоружање на "Eрбасовим" хеликоптерима запажено у Паризу

Опремање и наоружавање "Ербасовог" хеликоптера наоружањем из Србије изазвало је велику пажњу свих учесника Међународног сајма аеронаутике и свемира у Паризу, рекао је министар одбране Србије Александар Вулин.
Београд/Париз - Вулин - сајам "Париз ер шоу 2019" - Фото: СРНА
Београд/Париз - Вулин - сајам "Париз ер шоу 2019"Фото: СРНА

- Овдjе смо имали прилику да видимо шта нуде највећи свjетски произвођачи, али и да покажемо да и наше наоружање може да буде кориштено чак и на најсавременијим системима - рекао је Вулин на сајму "Париз ер шоу 2019".

Он је навео да се ратно ваздухопловство и противваздухопловна одбрана Војске Србије интензивно развијају, те да се улаже много новца и напора у њихово обнављање и модернизацију, саопштено је из Министарства одбране Србије.

- У француском Министарству одбране смо разговарали о наставку наше војно-војне сарадње, али свакако и о припреми посjете и свега што треба да наступи када се француски предсjедник Емануел Макрон и предсjедник Србије Александар Вучић буду видjели у Београду - рекао је Вулин.

Делегација Министарства одбране Србије обишла је данас штанд компаније "Ербас", на којем је изложен вишенаменски хеликоптер "Х-145М" са ознакама Војске Србије, као и више штандове компанија из Русије, Француске и Израела.

На Међународном сајму аеронаутике и свемира, на аеродрому Бурже, који се одржава од 17. до 23. јуна, учествује више од 2.300 излагача из 48 земаља.