latinica  ћирилица
20/06/2019 |  19:31 | Аутор: СРНА

Минск понудио споразум о безвизном режиму

Бјелорусија је понудила БиХ да потпишу споразум о безвизном режиму за власнике обичних пасоша, јавила бјелоруска агенција БЕЛТА.
Додик са Сергејем Румасом - Фото: РТРС
Додик са Сергејем РумасомФото: РТРС

О питању безвизног режима разговарано је током састанка српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика и премијера Бјелорусије Сергеја Румаса у Минску.

- Требало би да наставимо са развијањем правног оквира за билатералну сарадњу. Један од приоритета Бјелорусије је да се потпише споразум о безвизном режиму путовања за власнике обичних пасоша - изјавио је Румас, уз напомену да безвизни режим већ важи за дипломатске и службене пасоше.

Румас је рекао да је Бјелорусија спремна да размотри постизање споразума којим би се избјегло двоструко опорезивање, ојачала сарадња на пољу науке, културе, социјалне заштите и туризма.

- Спремни смо да наставимо са јачањем пријатељских односа са БиХ и да спроведемо заједничке пројекте - нагласио је Румас.

Додик је изјавио да не постоје питања у којима БиХ и Бјелорусија нису сагласне и да је то важан предуслов за јачање сарадње.

Он је додао да се Бјелорусија добро припремила за Европске игре, које ће почети сутра у Минску, а на којим учествује и 16 спортиста из БиХ.

Румас је истакао да ће Бјелорусија обезбиједити све потребне услове спортистима, којима је пожелио успјех.