latinica  ћирилица
20/06/2019 |  20:52 | Аутор: СРНА

Радивојша: Нећемо дозволити тестирање оружја

Начелник општине Гламоч Небојша Радивојша изјавио је Срни да има информације да би сво оружје које је произведено у Федерацији БиХ требало да буде тестирано на овдашњем војном полигону Барбара гдје се годинама уништава вишак наоружања и минско-експлозивних средстава упркос противљењу локалног становништва.
Гламоч - Фото: РТРС
ГламочФото: РТРС

Он је упозорио да би то изазвало аларманто стање у општини Гламоч, те позвао надлежне институције да не дозволе да се то деси.

- До када ће се уништавати вишак наоружања и минско-експлозивних средстава, нико не зна јер надлежне институције БиХ о томе годинама не желе да говоре, а ми у Гламочу годинама се боримо са тим проблемом - навео је Радивојша.

Он истиче да Гламочко поље, које се убраја у типично крашко поље, обилује биљним и животињским свијетом.

Радивојша је позвао власти Ливањског кантона и Републике Српске да помогну општини Гламоч у настојању да се надлежним властима већ једном отворе очи када је ријеч о овом дугогодишњем проблему.

- За полигон Барбара не смијемо и не можемо рећи да је сасвим уобичајена појава која не може оставити никакве посљедице. Сматрам да већ плаћамо велику цијену - рекао је Радивојша.