latinica  ћирилица
21/06/2019 |  06:57 ⇒ 10:18 | Аутор: РТРС

Додик наставља посјету Бјелорусији; Присуствује отварању Европских спортских игара

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик наставља тродневну посјету Бјелорусији, гдје ће обићи поједине производне погоне и националну библиотеку која је по броју књига једна од највећих у Европи.
Милорад Додик-Александар Лукашенко - Фото: РТРС
Милорад Додик-Александар ЛукашенкоФото: РТРС

С предсједником Бјелорусије Александром Лукашенком и бројним гостима присуствоваће отварању Европских спортских игара.

У јучерашњем сусрету с Лукашенком разговарано је о могућој сарадњи Бјелорусије и Босне и Херцеговине, али и Републике Српске. Српски члан Предсједништва БиХ информисао је Лукашенка о актуелној ситуацији у БиХ и региону.

Лукашенко сматра да је неопходно одржати стабилност, мир, добру сарадњу и привредни развој међу различитим земљама.
На састанку је истакнуто да је потребно ојачати сарадњу на свим пољима, од економије до културе, те да за то постоје сви потребни услови.

Додик и Лукашенко договорили су се да експертски тимови направе план сарадње како би она што прије била конкретизована. Предсједник Бјелорусије рекао је у Минску да ова земља и БиХ могу имати много развијеније односе, те да је у вези с тим веома значајна посјета предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика, објавила је Новинска агенција Бјелорусије - БЕЛТА.

Лукашенко је нагласио да је почаствован због Додикове посјете, подсјетивши на њихов сусрет прије 19 година у Израелу.
Претходно је Додик разговарао с бјелоруским премијером Сергејом Румасом, о потреби економске, привредне и културне сарадње БиХ и Бјелорусије.