latinica  ћирилица
21/06/2019 |  08:44 ⇒ 09:14 | Аутор: СРНА

Промовисана збирка пјесама Милене Дрпа

У модричком Српском културном представљена је збирка пјесама "На ручку са животом" књижевнице Милене Дрпа из Модриче. Књига се састоји од 74 пјесме које су груписане у четири цјелине и посвећене су породици, браку, завичају и личним унутрашњим превирањима аутора.
Представљена збирка пјесама "На ручку са животом" - Фото: СРНА
Представљена збирка пјесама "На ручку са животом"Фото: СРНА

Дрпа, којој је ово седма збирка пјесама, рекла је на промоцији да је у пјесмама, као у огледалу, пресликала дубину своје душе, због чега би књизи одговарао и назив "Ја и мој живот".

О збирци су говорили књижевници из Модриче Марко Раулић и Глигор Муминовић.

Раулић је рекао да је збирка одлично књижевно дјело које треба стално имати близу и читати у вријеме осаме, туге, радости, јер она читаоца тјера да стално у стиховима тражи нешто ново.

- На ручку са животом пјесник се преиспитује и промишља о проживљеном. Није то жал за прошлим временом, него гола, жива истина уткана у стихове. Има ту дилема, судова, закључака, ишчекивања, питања и одговора, лутања, дивљења, љубави и радости, а то је цијели живот заробљен у књизи - рекао је Раулић.

Издавач збирке је "Свет књиге" из Београда. Рецензент збирке пјесама штампане у 300 примјерака је Дејан Богојевић, писац из Ваљева.