latinica  ћирилица
21/06/2019 |  10:28 ⇒ 20:22 | Аутор: РТРС

Почело снимање квиза "Научи се, човјече" (ФОТО)

Почело је снимање једног од највећих пројеката РТРС-а, квиза "Научи се, човјече", у сарадњи са ЕТМ продукцијом и Републичким педагошким заводом, уз подршку Владе Српске. Аутори и водитељи пројекта су глумци Ненад Окановић и Бојан Ивковић.

Врло занимљив концепт квиза "Научи се, човјече" захтијева од учесника висок ниво знања, али и бројних вјештина. Иако изгледом, ова пажљиво осмишљена игра, подсјећа на добро познату "Не љути се, човјече", суштински се веома разликују.

- То је игра коју смо осмислили ми за нашу дјецу и играли се са њима, и онда смо схватили да то може да буде један сјајан пројекат. Мислим да у региону задњих тридесет година овакво нешто није рађено, а ево сад се прави на РТРС-у - каже Ненад Окановић Оки.

Снимање квиза "Научи се човјече" (Фото: РТРС)

Из 32 школе из 28 општина Републике Српске, са по два тима од шестог до деветог разреда, ученици ће показати своје знање из српског језика, географије, историје и опште културе. Савјетници Републичког педагошког завода припремили су више од 2.000 питања из наставног плана и програма ових разреда.

Највећем пројекту, до сада реализованом у студију Радио-телевизије Републике Српске, претходиле су вишемјесечне припреме. Само за постављање најсавременије техничке опреме било је потребно више од 100 људи.

Све се ради у ХД резолуцији, те се користи најсавременија опрема када су у питању свјетло, звук и квалитет слике. У току квиза ће бити присутно "само" 1.800 навијача и 192 учесника. У току презентације квиза и обиласка школа пређено је 2.455 километара, а на крају снимања очекујемо преко 1.500 минута образовног и забавног програма за дјецу!

Снимање квиза "Научи се, човјече" (Фото: РТРС)

Квиз "Научи се, човјече" има много већи значај, захваљујући томе што омогућава наставницима да ову игру наставе да користе и касније у настави.

- За играње само једног круга квиза потребно је минимум 64 питања, те је то идеално за наставнике и професоре да формирају свој сет питања и провјере знање на један забаван начин - мишљења је Бојан Ивковић – Боки.

Снимање квиза требало би да се заврши до почетка јула, а емитовање на РТРС-у планирано је за јесењу шему, тачније од средине септембра.

Покровитељи квиза су предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и Влада Републике Српске.

Генерални спонзор је "Проинтер", пријатељ квиза м:тел, а реализован је у сарадњи са Министарством просвете и културе Републике Српске и Републичким педагошким заводом.