latinica  ћирилица
21/06/2019 |  12:41 ⇒ 13:39 | Аутор: РТРС

Завршен велики резервоар у насељу Чесма вриједан 500.000 КМ (ФОТО)

У оквиру инвестиционог циклуса "Бањалука се гради", завршен је резервоар четврте висинске зоне у насељу Чесма изнад Крчмарица вриједан више од 500.000 КМ, чијом изградњом су створени услови за снабдијевање виших дијелова насеља Чесма.
Завршен велики резервоар на Крчмарицама, наставак радова (Фото:banjaluka.rs.ba) -
Завршен велики резервоар на Крчмарицама, наставак радова (Фото:banjaluka.rs.ba)

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, који је данас посјетио ово градилиште, рекао је новинарима да је завршена фаза изградње новог великог резервоара четврте висинске зоне на највишој коти на Крчмарицама са двије коморе капацитета по 250 метара кубних, што је једна од најважнијих претпоставки за велики водоводни систем у насељу Чесма три и четири.

- О овом водосистему говори се веома дуго, а сада смо у фази реализације и ова, вриједна више од 500.000 КМ, је завршена - навео је Радојичић и додао да је радове успјешно извело предузеће "Нискоградња".

Он је нагласио да је за ову годину планирано и већ одобрено, кроз аранжман са Европском банком за обнову и развој /ЕБРД/, још два милиона КМ за наставак радова на овом водоводном систему.

- Сљедеће што треба да радимо је резервоар на Чесми три, пумпне станице, потисни и доводни цјевоводи с циљем да већ овог љета имамо извођача за наставак радова ако завршимо преговоре са ЕБРД-ом у првој седмици јула у вези с тим аранжаманом. Циљ нам је да кроз ова средства обезбиједимо ове године потпуни завршетак радова на Чесми три и четири - навео је Радојичић.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Чесма Миладин Маличевић изразио је задовољство што је почела реализација овог дуго очекиваног посла.

- Захвалност мјештана градоначелнику и Градској управи је велика на овоме што се ради и што смо чекали неколико деценија - рекао је Маличивић.

Он је додао да ће, када пројекат у потпуности буде завршен, воду добити око 3.000 становника овог дијела насеља Чесма, дијела насеља Пријечани и дијела Лакташа.