latinica  ћирилица
21/06/2019 |  13:15 | Аутор: СРНА

Петричевић: Подршка текстилној индустрији

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић посјетио је данас текстилно предузеће "Њу нетс" које се бави производњом рекламне, радне и спортске одјеће и обећао помоћ кроз пројекте и мјере Министарства овом, али и другим предузећима из текстилне индустрије.
Вјекослав Петричевић посјетио"Њу нетс" - Фото: СРНА
Вјекослав Петричевић посјетио"Њу нетс"Фото: СРНА

Петричевић је рекао да предузеће "Њу нетс" може бити позитиван примјер пословања у малој привреди и да је јако значајно за малу средину попут Невесиња.

- Добили смо информацију да имају намјеру проширити капацитете. Овдје има потенцијала у текстилној индустрији. Ми као министарство дајемо подршку текстилној индустрији кроз подстицаје, нове технологије, програме повољног кредитирања како би се проширила производња и отворила нова радна мјеста - изјавио је Петричевић новинарима.

Директор "Њу нетса" Наташа Чалић рекла је да имају 13 радника и да је у плану проширење производње.

- Задовољни смо, са општином имамо добра искуства и сарадњу. Пружили су нам помоћ коју смо тражили, тако да очекујем да ће се тако и наставити и са општином и са Министарством - навела је Чалићева.

Петричевић се у Невесињу састао и са начелником општине Миленком Авдаловићем с којим је разговарао о потенцијалима општине и могућностима за инвестиције и отварање радних мјеста.