latinica  ћирилица
21/06/2019 |  13:17 | Аутор: Б92

Српкиње на СП у групи са Норвешком, Холандијом, Словенијом, Анголом и Кубом

Женска рукометна репрезентација Србије играће на Свјетском првенству у Јапану у Групи А са Норвешком, Холандијом, Словенијом, Анголом и Кубом.
Рукометашице Србије - Фото: РТС
Рукометашице СрбијеФото: РТС

Три најбоље селекције из Групе А избориће пласман у главну фазу где ће играти против три најбоље репрезентације из Групе Б, у којима ће се такмичити Француска, Данска, Њемачка, Јужна Кореја, Бразил и Аустралија.

По двије најбоље селекције из група главне фазе избориће пласман у полуфинале. Пласман од другог до седмог мјеста гарантује и визу за олимпијске квалификације.

Мјеста се повлаче уколико добар резултат на првенству остваре репрезентације које су већ избориле пласман на Олимпијске игре или у квалификације на основу пласмана на континенталним такмичењима.

- Практично најтежа група је на другом мјесту – Б група. Можемо да играмо са свима, на крају крајева и морамо. Мислим да имамо велике шансе да прођемо у други круг. Шта је ту је, сада знамо и противнике, али опет много зависи и од распореда утакмица. Играју се двије утакмице, дан за даном, па онда дан одмора, па опет. Ту смо, играћемо са свима, даћемо све од себе - рекао је селектор Љубомир Обрадовић за сајт Савеза.

У Групи Ц играће Румунија, Мађарска, Црна Гора, Шпанија, Сенегал и Казахстан, а у Групи Д Русија, Шведска, Јапан, Кина, Аргентина и Конго.

Свјетско првенство у Јапану биће одржано од 30. новембра до 15. децембра.