latinica  ћирилица
21/06/2019 |  15:11 ⇒ 15:39 | Аутор: Независне

Отац из Бањалуке оптужен за сексуално злостављање 14-годишње кћерке

Против Бањалучанина Д. Б. Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци подигло је оптужницу за кривично дјело обљуба са дјететом млађим од петнаест година у стицају са кривичним дјелом упознавање дјеце са порнографијом, док му је Окружни суд у овом граду продужио притвор.
Окружно јавно тужилаштво - Фото: РТРС
Окружно јавно тужилаштвоФото: РТРС

Првим рјешењем одређен му је притвор до 25. марта, а продужен је до изрицања првостепене пресуде, а најдуже двије године од дана потврђивања оптужнице.

Он је наводно искористио одсуство супруге, која је са другим дјететом била у болници, и тада имао сексуалне односе са својом кћерком.

Мајка, како сазнајемо, није знала да јој кћерку напаствује супруг.

Овај монструозан случај откривен је када се четрнаестогодишњакиња повјерила својим школским другарицама када су разговарале на тему сексуалног образовања ученика.

Пријатељице су дјевојчицу охрабриле да све пријави руководству школе и отишле с њом да то и ураде. Након тога су из школе алармирали полицију.

Након пријаве осумњичени није био доступан истражним органима јер се налазио у Хрватској и за њим је расписана потјерница. Ухапшен је 24. марта на граничном прелазу Каменско када је из Хрватске ушао у БиХ.

Одлуком Окружног суда у Бањалуци тада му је одређен притвор, који му је, а након потврђивања оптужнице, продужен је до изрицања првостепене пресуде.