latinica  ћирилица
21/06/2019 |  16:02 ⇒ 20:00 | Аутор: СРНА

Добој: Затворен угоститељски објекат до добијања резултата анализе хране

Инспекцијска служба Добоја извршила је ванредну инспекцију угоститељског објекта у овом граду и затворила га до добијања резултата узорковане хране за коју се сматра да је узрок тровања лица која су због цријевне инфекције хоспитализована у добојској болници, саопштено је из Градске управе.

Независне новине су раније објавиле да је у питању једна добојска пицерија.

Из Службе за инфектологију Болнице "Свети апостол Лука" јуче је запримљено обавјештење у којем се наводи да је у периоду од уторка, 18. јуна, до четвртка, 20. јуна, хоспитализовано седам лица са симптомима цријевне инфекције, при чему је код два изолована салмонела, а код остали се чекају резултати анализе, наводи се у саопштењу.

Након пријема обавјештења, извршен је ванредни инспекцијски преглед у ресторану у којем су пацијенти навели да су конзумирали храну.

Начелник Службе за инфектологију добојске Болнице "Свети апостол Лука" Свјетлана Аџић рекла је раније новинарима да је ова установа у протекла три дана хоспитализовала 15 пацијената који су конзумирали храну из једног угоститељског објекта, а до сада је код два пацијента изолована салмонела.

Аџићева је навела да су предузете све дијагностичко-терапијске мјере ради адекватног збрињавања пацијената.