latinica  ћирилица
21/06/2019 |  16:47 ⇒ 22/06/2019 | 08:11 | Аутор: СРНА

У Атланти састанак Цвијановићеве са представницима компаније Ен-Си-Ар (ФОТО)

У главном сједишту компаније Ен-Си-Ар /НЦР/ у Атланти одржан је састанак предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић са представницима ове компаније на којем ће бити ријечи о проширењу сарадње и могућностима за повећење броја запослених у тој компанији у Српској.

Раније данас, предсједница Републике обишла је главно сједиште Ен-Си-Ар-а, гдје су је представници ове компаније упознали о новим технологијама и производима.

Фото: РТРС

Уочи посјете САД, Цвијановићева је подсјетила да је као предсједница Владе била укључена у долазак ове компаније у Српску и нагласила да она тренутно запошљава 300 радника.

Фото: РТРС

Компанија Ен-Си-Ар званично је почела са радом у Републици Српској почетком јуна 2017. године. Ријеч је о респектабилној глобалној мултинационалној компанији чије је сједиште у Џорџији.

Фото: РТРС

Ова компанија омогућила је Републици Српској да буде дио глобалног тржишта, а раније је већ успоставила пословање и у Србији.

Фото: РТРС

Ен-Си-Ар у свијету запошљава 32.000 људи, а укупан годишњи промет компаније је 6,5 милијарди долара.

Компанија Ен-Си-Ар лидер је у домену услуга софтверске природе и она је технолошка компанија која постоји више од 130 година.