latinica  ћирилица
21/06/2019 |  16:52 ⇒ 18:56 | Аутор: СРНА

Додик се сусрео у Минску са џудистом Немањом Мајдовим

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик сусрео се у Минску са џудистом Немањом Мајдовим из Источног Сарајева, који са џудо репрезентацијом Србије учествује на Европским спортским играма у Минску.
Додик-Мајдов-Минск - Фото: РТРС
Додик-Мајдов-МинскФото: РТРС

Мајдов је у телефонској изјави Срни из Минска рекао да он и његов тим имају велику подршку Додика, Владе Републике Српске и Министарства породице, омладине и спорта, који су му омогућили да има оптималне услове за тренинг.

- Предсједник Додик ми је помогао да изградим добре услове и константно ми помаже да постигнем што боље резултате, тако да смо ми један тим који заједно побјеђује. Огромну захвалност дугујем предсједнику, али и Влади Српске и ресорном министарству - нагласио је Мајдов.

Он је рекао да га у понедјељак очекује први меч на овогодишњим играма у Минску.

- Циљ ми је највиши степеник и златна медаља. Џудо репрезентација Србије даће свој максимум. Оставићемо срце на струњачи и с поносом ћемо представљати Републику Српску и Србију - истакао је Мајдов.

Он је навео да је ове године остварио најбољи почетак сезоне икада, освојивши три медаље на великим такмичењима и освајањем битних бодова за остваривање олимпијске норме.

Мајдов је освојио први гранд-при у Маракешу /Мароко/, први гренд-слем у каријери у Бакуу /Азербејџан/ и медаљу на гранд-при такмичењу у Кини.