latinica  ћирилица
21/06/2019 |  19:22 ⇒ 22:36 | Аутор: РТРС

Приједор: Одборници указали на пропусте у раду јавних предузећа

У скупштинским клупама у Приједору бурно. Одборници нису усвојили извјештаје о раду за 2018. Спортске дворане Младост, Завода за изградњу града и Информативно-пословног центра Козарски вијесник. Скупштинска већина указивала је на пропусте у раду ових предузећа, чији је оснивач Град Приједор. ДНС-ови одборници сматрају да је настављена политичка чистка.

Малверзације у јавним набавкама, тендерима, фаворизовање једног извођача, финансирање скупоцјених љетовања, али и ангажовање пензионера уговорима о дјелу, разлози су због којих скупштинска већина, није усвојила извјештај о раду Завода за изградњу града. Највише пажње привукла је цијена фасаде на новој дворани на Уријама.

- Цијена је 300 КМ, и да је 234 КМ квадрат, по нашем мишљењу много је, с обзиром да према информацијама којима располажемо таква фасада постоји само у Италији, на једној или двије дворане - каже Далибор Павловић, предсједник Клуба одборника СНСД-а у Скупштини Града Приједор.

Зоран Станисављевић, директор Завода за изградњу Града Приједор, наводи да цијена фасаде није од пресудног значаја, износила она 300 или 234 КМ. Како је рекао, поента је у чињеници да се ради о једном репрезентативном објекту.

Није прошао ни пословни извјештај Козарског вјесника.

Неусвојени извјештаји биће детаљно проучени, а од те анализе зависиће и мандат директора ових јавних предузећа, каже Павловић.

Ово је наставак политичке чистке, став је одборника ДНС-а.

-Не можемо говорити да цијенимо извјештаје који су нам поднесени, него више нека политичка питања и тренутну ситуацију каква јесте у градској Скупштини - навела је Оливера Брдар, одборник овог клуба.

За овакве односе у Скупштини, градоначелник Миленко Ђаковић сматра да су како каже, рушење "доброг ткива".

- Многе тезе које се успостављају овдје на скупштини су упитне којег су квалитета, посебно мислим на разна питања и подпитања - каже Ђаковић.

Мирсад Дуратовић, одборник ДФ-а, нагласио је да ова структура покушава промијенити ствари на боље јер сматрају да то "добро ткиво" је и довело грађане Приједора у ситуацију у којој су данас.

Данашње засједање било је четврти наставак 24. сједнице Скупштине Града, што се више од деценије није догодило у Приједору.