latinica  ћирилица
22/06/2019 |  08:58 ⇒ 08:59 | Аутор: СРНА

Послијеподне понегдје локални пљускови и град

У Републици Српској и Федерацији БиХ током дана се очекује промјенљиво облачно вријеме са сунчаним интервалима, док су поподне на сјеверу, истоку и централним предјелима могуће непогоде праћене пљусковима, грмљавином и градом.
Промјенљиво - Фото: РТРС
ПромјенљивоФото: РТРС

Јутро је претежно ведро и сунчано, на сјеверозападу мјестимично облачно.

У другом дијелу дана на сјевероистоку, истоку и у централним предјелима уз развој облака, а усљед нестабилности, могуће су непогоде праћене пљусковима, грмљавином и градом, саопштио је Хидрометеоролошки завод Републике Српске.

Највиша дневна температура од 26 до 32, на планинама од 25 степени Целзијусових.

Вјетар слаб до умјерен у Посавини источни и сјевероисточни, а у остатку земље јужни и југозападни, саопштио је Федерални хидрометеоролошки завод.

Температура измерена у 8.00 часова: Рудо, Чемерно, Бјелашница и Иван Седло 16 степени, Вишеград, Гацко, Калиновик, Соколац, Хан Пијесак, Бугојно 17, Мркоњић Град, Јајце и Сребреница 18, Мљечаница, Невесиње, Рибник, Ливно, Сарајево, Добој и Зворник 19, Градишка, Нови Град, Тузла 20, Бихаћ, Сански Мост, Бањалука, Бијељина, Билећа, Мраковица 21, Приједор, Груде и Требиње 22, Крупа на Уни, Србац, Брчко и Мостар 23, Градачац 24, Неум 25 степени Целзијусових.