latinica  ћирилица
22/06/2019 |  14:27 ⇒ 17:04 | Аутор: СРНА

Отворен сајам билећких производа и стваралаштва

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић отворио је манифестацију "Дани билећких производа и стваралаштва", која је окупила 80 излагача из земље и региона.
Дани билећких производа и стваралаштва - Фото: СРНА
Дани билећких производа и стваралаштваФото: СРНА

Петричевић је истакао да Херцеговина има велики привредни потенцијал, јер се налази у близини веома атрактивних туристичких дестинација, али да није довољно искориштен.

- Овакве манифестације су од изузетног значаја не само за Билећу и Херцеговину него и за цијелу Републику Српску, јер промовишу наше стваралаштво и дају прилику предузетницима да своје производе представе тржишту и широј јавности - рекао је Петричевић.

Према његовим ријечима, Министарство подржава овакве манифестације, јер се на тај начин омогућава да се домаћи производи стварају и остају у Републици Српској, што ова манифестација и доказује.

Начелник општине Билећа Миљан Алексић истакао је да је овај кра, осим здраве хране, има способне људе да направе значајне ствари које мало ко има.

У оквиру отварања ове манифестације, Милорад Бато Самарџић, Билећанин који живи у Херцег Новом, наградио је лаптопом ученицу генерације Средњошколског центра "Голуб Куреш" Душанку Бјелетић.

Три најбоља ученика билећког Средњошколског центра добила су по лаптоп од Завичајног клуба Билећана у Србији.

Отварању сајма претходио је дефиле и постројавање питомаца некадашњег Школе резервних официра пјешадије /ШРОП/ испред платоа Универзалне спортске дворане "Тијана Бошковић" у Билећи.