latinica  ћирилица
22/06/2019 |  15:21 ⇒ 15:52 | Аутор: СРНА

Кестнер: Многи злочинци сједе у приштинској влади

Посланик њемачког Бундестага Јенс Кестнер рекао је да данас многи злочинци сједе у приштинској влади, а нису могли бити ухапшени јер имају заштиту.
Јенс Кестнер (фото: Тањуг / Зоран Жестић) -
Јенс Кестнер (фото: Тањуг / Зоран Жестић)

Говорећи о случају "Жуте куће" и трговине људским органима, Кестнер је рекао да ЕУ има тужиоце и да их је слала на Косово да би ријешили тај проблем.

- Нама је речено да није могуће хапсити те људе, мада се зна да су они чинили злочине, али су они заштићени и немогуће је судити им јер их неко штити. Сада многи злочинци сједе у власти у Приштини - рекао је Кестнер за Телевизију Пинк.

Кестнер је говорио о косовском питању и о томе како је у Њемачкој прихваћен његов став да је рат на Косову започео албанским лажима, а да су активности ОВК биле класичне терористичке акције усмјерене против српске полиције.

- Како 1999. године, тако и 2002. године сви су требали предати оружје. Нама је речено да морамо да полазимо од тога да је ОВК увијек наоружан. Тада су предати само стари карабини, ловачко наоружање, стари аутомати... Остало оружје је наставило да циркулише међу њима - навео је Кестнер.

Он је додао да су се војници ОВК понашали од самог почетка као локалне вође.