latinica  ћирилица
22/06/2019 |  16:17 ⇒ 18:29 | Аутор: РТС

Србија против Хрватске у финалу Свјетске лиге

Ватерполо репрезентација Србије пласирала се у финале Свјетске лиге и послије побједе над Аустралијом 16:11 (6:2, 3:2, 2:3, 5:4) у недјељу од 16.45 играће меч за трофеј и пласман на Олимпијске игре у Токију 2020. године.
Србија поразила Хрватску (фото: Пеђа Милосављевић / СТАРСПОРТ) -
Србија поразила Хрватску (фото: Пеђа Милосављевић / СТАРСПОРТ)

Србија је оправдала улогу фаворита у дуелу са Аустралијом. Након убједљиве предности послије прве четвртине, мирно су привели меч крају и стигли до заслужене побједе и пласмана у финале Свјетске лиге.

"Делфини" су стартовали изузетн агресивно, што је донијело велику предност селекције Србије након првог периода. То је на неки начин олакшало посао Србији у наставку меча. 

До полувремена ватерполисти Србије су повећали предност за још један. Добро су функционисале све линије у игри.

Друго полувријеме донело је нешто бољу игру противника, али ватерполисти Србије су свјесно препустили иницијативу противнику, како не би беспотребно трошили снагу јер пред њима је финале и борба за трофеј и пласман на Олимпијске игре.

До краја меча противник је успио да приђе на минус два - 13:11. Међутим, Србија јер врло брзо вратила предност, а потом рутински привели овај сусрет крају.

Србију је до финала водио капитен Филип Филиповић са пет погодака, њега је пратио Андрија Прлаиновић са три, Вицо и Пјетловић су постигли по два гола. У екипи Аустралије најефикаснији је био Џозеф Кејс са три гола, а Ричард Кемпбел је постигао два.

 Противник у финалу је селекција Хрватске која је у другом полуфиналу савладала Шпанију са 10:8. Финале се игра у недељу од 16.45.