latinica  ћирилица
22/06/2019 |  16:40 ⇒ 18:49 | Аутор: СРНА

Град погодио Хрватску, обилна киша у Загребу (ВИДЕО)

Невријеме праћено градом погодило је поподне Загорје, а потом и централну Хрватску, док је у Загреб падала јака киша, па је на улицама било и по неколико центиметара воде.
Град погодио Загорје (фото: zagorje.com) -
Град погодио Загорје (фото: zagorje.com)

Град је, осим у Кумровцу, падао у тухељском подручју, Горњем Јесењу, Дуковцу, Грегуровцу, Костелу, неким дијеловима Лобора, Старом Голубовцу, Крапини, Миховљану и Десинићу.

Хрватски медији преносе да је под водом центар Сиска и да аутомобили једва саобраћају, док је невријеме у Крапини многе подсјетило на сњежну мећаву.

У Хрватској је за данас издато наранџасто упозорење за подручје централног дијела и сјеверозапада земље, као и упозорење на јако невријеме уз могућност града.

Европски сервис за прогнозирање олуја најавио је да постоји могућност изузетно крупног града и налета олујног вјетра, најприје на сјеверозападу и у централној Хрватској, те дјелимично у Славонији.

"Хрватски Телеком" је својим корисницима СМС-ом послао поруку да, уколико њихово подручје буде захваћено невременом, искључе телефонски и струјни кабл из утичнице и тиме заштитите своју телекомуникациону и електронску опрему.