X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
22/06/2019 |  16:53 ⇒ 17:05 | Извор: СРНА

Угљевик: Нова кућа за шесточлану породицу Ђокић

Шесточланој породици Живана Ђокића, незапосленог борца прве категорије у Горњој Трнови код Угљевика, мјесна и републичка борачка организација и локална заједница граде нови дом у који ће се преселити из неусловне куће у којој сада живе.
Почела градња дома шесточланој породици Живана Ђокића - Фото: СРНА
Почела градња дома шесточланој породици Живана ЂокићаФото: СРНА

Ђокић радом на дневници обезбјеђује средства да издржава четворо дјеце и супругу, али све што заради тешко може покрити основне животне трошкове.

Ђокиће, којима је данас послије темеља урађена и прва плоча за нову кућу, посјетили су предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић, предсједник општинске Борачке организације Јован Маринковић и начелник општине Угљевик Василије Перић.

Генерал Миломир Савчић рекао је да је ово примјер бриге о борцима и да треба да послужи свим општинским и борачким организацијама, али и осталима, како се могу организовати и рјешавати крупни проблеми појединаца.

- Број људи које затичемо овдје говори о каквом се човјеку ради, да он није човјек који тражи помоћ него се нашао у ситуацију да не може сам да рјеши проблем стамбеног збрињавања. Човјек осјећа велико задовољство када зна да се можемо организовати и помоћи - рекао је Савчић.

Предсједник Борачке организације општине Угљевик Јован Маринковић напоменуо је да је одлука да се помогне Ђокићу донесена на Скупштини Борачке организације и да се убрзо након тога кренуло у реализацију.

- Општинска Борачка организација је на својој Скупштини донијела одлуку да са 2.500 КМ помогне Живану да уради темељ, а са 500 КМ помогла нам је и Борачка организација Републике Српске која учествује у изградњи објекта. Са начелником смо у договору да општина донира 10.000 КМ кроз грађевински материјал и надамо да ћемо у скорије вријеме ријешити стамбени проблем Ђокића - објаснио је Маринковић.

Начелник општине Угљевик Василије Перић захвалио је Борачкој организацији која је иницирала ову акцију и свима који су на било који начин помогли или ће помоћи.

- Овој шесточланој породици ми ћемо из буџета општине додијелити 10.000 КМ да би се наставила изградња куће. Покушаћемо наћи начин да прикупимо још средстава и надам се да ћемо кроз краћи период бити у прилици да присуствујемо покривању стамбеног објекта - истакао је Перић.

Живан Ђокић каже да је веома захвалан свима који су помогли, те да се нада да ће прије првог снијега његов нови дом бити усељив.

- Обратио сам се за помоћ, чекао неколико мјесеци, обећали су ми и испунили обећање. Урадио сам темељ, а онда смо жена, дјеца и ја почели градити други дио плоче. Данас су ми комшије и пријатељи притекли у помоћ да урадимо плочу - рекао је Ђокић.