latinica  ћирилица
22/06/2019 |  19:35 ⇒ 19:47 | Аутор: СРНА

Додик очекује унапређење економске сарадње Минска са Српском и БиХ

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изразио је очекивање да ће његов боравак у Бјелорусији унаприједити економску сарадњу са Републиком Српској и БиХ.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик каже да је током сусрета, које је имао у Минску, договорено да се на јесен разговара о новим могућим састанцима, уколико буде интереса домаћих пословних људи.

Он је за Алтернативну телевизију рекао да му је част што је боравио у тродневној посјети Бјелорусији и да је импресиониран Минском.

Додик је синоћ у Минску присуствовао отварању Европских спортских игара, гдје је демонстративно, накратко, напустио свечану ложу у тренутку када је испред ње дефиловала екипа спортиста са Косова, јер, како је оцијенио, косовским спортистима тамо није било мјесто.

Чим су косовски спортисти завршили са дефилеом, Додик се вратио на своје мјесто и у томе, како је рекао, не види ништа спорно.

- Кад сам видио да излази Косово, ја сам устао и отишао из ложе. Кад су они прошли и нестали из видика, поново сам се вратио - објаснио је Додик.

Он је навео да је поздравио репрезентацију БиХ када је наишла, те да је и у тренутку када је наишла репрезентација Србије устао и поздравио, што сматра сасвим нормалним.

Додик је рекао да разумије потез предсједника Србије Александра Вучића који није присуствовао церемонији свечаног отварања због учешћа екипе самопроглашеног Косова.

Повезане вијести:

Додик и Вучић обишли градилиште БК компаније

Додик напустио свечану ложу за вријеме дефилеа спортиста са Косова

Додик на отварању Европских спортских игара, загрљај са Медведовим