X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Моја Јахорина
23/06/2019 |  08:10 ⇒ 24/06/2019 | 08:36 | Извор: СРНА

Цвијановићева наставља посјету САД

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић наставља данас посјету САД.
Жељка Цвијановић у Америци - Фото: РТРС
Жељка Цвијановић у АмерициФото: РТРС

Предвиђено је да Цвијановићева у одвојеним сусретима у Вашингтону разговара са представницима институција САД.

Цвијановићева је у петак, првог дана посјете, боравила у Атланти, гдје је са представницима компаније "Ен-Си-Ар" /НЦР/ разговарала о проширењу сарадње и могућностима за повећење броја запослених у тој фирми у Српској.

ПредсједникцаРепублике посјетила је главно сједиште "Ен-Си-Ара", гдје су је представници ове компаније упознали о новим технологијама и производима.

Цвијановићева је изразила је задовољство да је радом "Ен-Си-Ар-а" Бањалука омогућено Српској да постане дио глобалног тржишта и да се нађе на листи свјетских дестинација за софтвере, научне иновације и технологије.

Она је навела да је сарадња институција Републике Српске са овом респектабилном компанијом омогућила отварање нових радних мјеста и запошљавање високообразованог кадра млађе популације, са изванредним техничким и језичким способностима, али и повећала конкурентност Српске у односу на окружење.

Цвијановићева је оцијенила да је улазак компаније "Ен-Си-Ар" на овдашње тржиште, порука и другим компанијама да је Српска погодно мјесто за улагање.

На састанку је истакнуто да је "Ен-Си-Ар" одабрао Бањалуку и Републику Српску као дестинацију због талентоване и стручне радне снаге, телекомуникационе инфраструктуре, посвећености Владе програму подршке запошљавању, те је изражено увјерење да ће ово стратешко партнерство дати добре резултате и у будућности.

Компанија "Ен-Си-Ар", која у Бањалуци успјешно послује од 2016. године и
запошљава око 300 људи, резултат је преговора које је Цвијановићева водила током ранијих посјета САД, заједно са Представништвом Републике Српске у Вашингтону.

Цвијановићева је најавила да ће током посјете САД преговарати о формирању новог универзитета у Бањалуци.

Повезане вијести:

Цвијановићева у Вашингтону с представницима компаније Ен-Си-Ар