latinica  ћирилица
23/06/2019 |  08:56 | Аутор: СРНА

Саобраћај без застоја, појачана фреквенција возила у Градини и на Изачићу

Саобраћај се јутрос у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија без застоја, док је на граничним прелазима Градина и Изачић појачана фреквенција возила на излазу према Хрватској, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Саобраћајнице у Приједору - Фото: РТРС
Саобраћајнице у ПриједоруФото: РТРС

Коловози су јутрос мјестимично мокри, а возачима се савјетује опрез и због учесталих одрона на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина.

На путевима на којима се изводе санациони радови, саобраћај је регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом чије је поштивање обавезно.

Актуелни су радови на регионалном путу од Братунца према граници са Србијом због чега се врши наизмјенично пропуштање возила, једном траком.

Измјене саобраћаја актуелне су на ауто-путу Градишка-Бањалука због санације клизишта, те због изградње наплатних станица "Чатрња", "Нова Топола" и "Александровац", као и на дионици магистралног пута Јоховац-Руданка због искључивања и укључивања механизције ангажоване на изградњи ауто-пута од петље Јоховац до петље Руданка.

Саобраћај је измијењен на магистралном путу Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново, због изградње мале хидроцентрале Крупац на ријеци Жељезници.

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу Билећа-Подосоје због реконструкције водоводне мреже, на путевима на подручју општине Модрича, те на регионалним путним правцима Дервиши-Клашнице и Обудовац-Лончари гдје је у току изградња пјешачких стаза.

Обустава саобраћаја због клизишта на снази је на локалном путу Сводна-Брезици на подручју општине Нови Град, док у мјесту Стрике, на локалном путу Горња и Доња Пискавица, возила пролазе наизмјенично, једном траком.

Због клизишта је успорен саобраћај на магистралном путу Карановац-Црна Ријека, те на регионалним путним правцима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре-Челић.

У центру Бањалуке сутра ће због манифестације "Конференција беба" од 16.30 до 20.30 часова бити обустављен саобраћај од Алеје Светог Саве до Булевара цара Душана.

Центар Бањалуке је сваке суботе до почетка септембра од 18.00 часова до понедјељка до 5.30 часова од хотела "Босна" до Улице Марије Бурсаћ блокиран за саобраћај и претворен у пјешачку зону.

Због изградње источног транзита у Бањалуци обустављен је саобраћај у Крфској улици, на дијелу од Улице Цара Лазара до Улице Патријарха Арсенија Чарнојевића. Измјене и обуставе саобраћаја актуелне су и у другим улицама гдје су у току радови.

У ФБиХ ће данас од 10.00 до 12.00 часова и сутра од 6.00 до 16.00 часова на магистралном путу Јајце-Подмилачје-Бањалука бити забрањен саобраћај теретним возилима. Алтернативни правци су Јајце-Мркоњић Град-Бањалука, Јајце-Шипово-Купрес и Травник-Скендер Вакуф-Бањалука.

Због одржавања ове вјерске манифестације данас и сутра неће бити обустављен саобраћај на мосту преко ријеке Пливе на магистралном путу у Јајцу.

Саобраћај се успорено одвија на магистралном путу Зеница-Немила због радова у тунелу Врандук два. Због појачане фреквенције возила и повремених обустава током дана се на овом дијелу пута формирају дуге колоне у оба смјера.

За вријеме обуставе путничка возила могу да користе алтернативни правац регионални пут Зеница-Тетово-Немила. Из АМС-а напомињу да је и на овом путним правцу у току асфалтирање, тако да се на мјестима гдје се изводе радови саобраћа једном траком, уз повремене краће обуставе.

Спорије се саобраћа и на осталим дионицама на којима се изводе радови, као што су путни правци Доњи Вакуф-Травник, Олово-Кладањ-Власеница, Сребреник-Орашје, Семизовац-Вогошћа, Тарчин-Коњиц, Устипрача-Горажде-Устиколина, као и на подручју Кључа и Мостара.

Када је ријеч о граничним прелазима, и даље је на снази забрана саобраћаја за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.

Из АМС-а напомињу да ће данас на Ауто-мото дрому "Залужани" бити одржана кружна ауто-трка која се бодује за Шампионат Централне европске зоне, Шампионат Србије, Првенство Хрватске, Шампионат БиХ и Отворено првенство Републике Српске.

Свечано отварање трке је у 11.00 часова, а старт је у 12.00 часова.

Трку организује Ауто-картинг клуб "Професионал" из Бањалуке и Спортски ауто-мото савез Републике Српске.

Суорганизатор овог напрестижнијег такмичења у области аутомобилизма у БиХ и Републике Српске је АМС.

Покровитељи ове највеће спортске манифестације у области ауто-спорта у БиХ и Српској су предсједник Републике Српске, Влада, Министарство породице, омладине и спорта и град Бањалука.