latinica  ћирилица
23/06/2019 |  09:34 | Аутор: СРНА

Данас нестабилно, очекују се и непогоде

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће преовладавати нестабилно вријеме са кишом и пљусковима, а у појединим мјестима очекују се непогоде са већом количином падавина у кратком периоду.
Нестабилно вријеме - Фото: РТРС
Нестабилно вријемеФото: РТРС

Већина крајева данас ће бити захваћена кишом и пљусковима праћеним грмљавином, а највише централни дио и исток гдје је могућа појава суградице и града, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Локално се очекују непогоде усљед којих ће вјетар бити појачан, као и количина падавина у кратком периоду.

Дуваће слаб до умјерен, промјењив вјетар, који ће на југу и истоку на моменте бити појачан.

Највиша дневна температура од 20 до 25, на југу до 27 степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос је на сјеверу и западну облачно са мјестимично слабом кишом, док је у осталим крајевима мало до умјерено облачно и сунчано вријеме.

Неум је јутрос био најтоплији са 28 степени Целзијусових колико је измјерено у 8.00 часова.

У Грудама је измјерено 25 степени, у Требињу и Мостару 24, у Бијељини и Билећи 22, у Зворнику, Сребреници, Сарајеву и Тузли 21, у Добоју, Брчком и Гацку 20, у Бањалуци, Приједору, Вишеграду, Новом Граду, Рибнику, Бугојну, на Иван Седлу и у Ливну 19, на Чемерну, на Хан Пијеску, у Рудом, на Сокоцу, у Мркоњић Граду, Фочи, Српцу, Бихаћу, Санском Мосту и Градачцу 18, у Крупи на Уни и Калиновику 17, на Мраковици 15 и на Бјелашници 13 степени Целзијусових.

Највише кише у протекла 24 часа пало је у Српцу - 44 литра по метру квадратном, затим на Мраковици 23 литра, у Новом Граду и Бијељини пет, у Крупи на Уни четири, у Приједору три, у Добоју два, а у Бањалуци и Мркоњић Граду један литар по метру квадратном.