latinica  ћирилица
23/06/2019 |  11:28 ⇒ 11:37 | Аутор: СРНА

Испаљено 150 ракета, штета минимална

Противградна заштита испалила је 150 ракета и штета је сведена на минималну, а евентуална дејства за данас су прогнозирана за источни дио Републике Српске, кажу у Јавном предузећу "Противградна превентива Републике Српске".
Противградне ракете - Фото: илустрација
Противградне ракетеФото: илустрација

Из овог предузећа истичу да је током јучерашњег дана била највећа количина нестабилности у овогодишњој сезони, а да је дејство додатно отежавао велики број забрана испаљивања противградних ракета од контроле лета.

- За разлику од јуче данас се очекује мање нестабилности у атмосфери. Евентуална дејства се прогнозирају за источни дио брањеног подручја - наводе из "Противградне превентиве".

Из овог предузећа истичу да је у протекла три дана испаљено 267 ракета, будући да су нестабилности биле у континуитету, што је захтијевало стално радарско праћење и дејства.

Од почетка сезоне испаљено је 649 противградних ракета. Испаљене ракете, како наводе у "Противградној превентиви", данас пријеподне биће надомјештене и противградне станице ће бити потпуно оперативне.

- На располагању имамо још 1.800 противградних ракета, што ће задовољити потребе овогодишње сезоне -  напомињу из "Противградне превентиве Републике Српске".