X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
23/06/2019 |  11:40 ⇒ 12:36 | Извор: sputniknews.com

Вучић о Косову: Танка је жица по којој ходамо

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да када је у питању Косово, ситуација неће бити лака.
Александар Вучић (Фото: © Tanjug / Димитрије Голл) -
Александар Вучић (Фото: © Tanjug / Димитрије Голл)

- Нама је танка жица по којој ходамо. Морамо да гледамо да сачувамо мир и стабилност. То мора да буде наша политика - рекао је предсједник Србије, додајући да би све остало Србију одвело у катастрофу.

Одговарајући на питање шта се десило са контрамјерама против Приштине, Вучић је навео да се од њих није одустало, али да је веома тешко донијети мјере које не би погодиле српски народ на Косову.

Говорећи о гасоводу, Вучић је рекао да његова изградња кроз Србију тече по плану и брже од очекиваног и додао да ће радови бити завршени до краја године.

ДО КРАЈА ГОДИНЕ НОВИ ИНВЕСТИЦИОНИ ЦИКЛУС ДО ДЕСЕТ МИЛИЈАРДИ ЕВРА

Предсједник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће до краја године бити покренут нови инвестициони циклус за развој и напредак Србије вриједан између пет и 10 милијарди евра.

Вучић је рекао да ће тај инвестициони циклус бити завршен за четири или пет година и да ће подразумијевати велике инфраструктурне пројекте за развој цијеле Србије.

Он каже да ће средства бити уложена у метро, ауто-путеве, жељезнички Коридор 10 до Прешева и Димитровграда, канализацију, водовод, пречиштаче за отпадне воде и све друго у чему Србија заостаје за Западном Европом. 

- Све ћемо да завршимо у наредних неколико година - рекао је Вучић. 

Вучић очекује да ће те инвестиције подићи привредни раст Србије, који ће бити виши од пет или шест одсто.