latinica  ћирилица
23/06/2019 |  12:33 ⇒ 15:07 | Аутор: СРНА

Србија: Поново црвени метеоаларм због олујног невремена

Републички хидрометеоролошки завод Србије издао је ново упозорење према коме ће Србију вечерас опет погодити олујно невријеме са градом и 20 до 40 литара кише по квадратном метру.
Црвени метеоаларм (фото: meteoalarm.rs) -
Црвени метеоаларм (фото: meteoalarm.rs)

Невријеме ће бити интензивније у сјеверним, западним и централним дијеловима Србије, као и на територији града Београда.

- Очекују се и временске непогоде, од 20 до 40 литара кише у кратком временском периоду, локално и више, град и олујни вјетар - наводи се у упозорењу Хидрометеоролошког завода.

Током дана у Војводини, Западној Србији, Шумадији, Поморављу и Београду биће на снази највећи степен упозорења - црвени метеоаларм, док је у Источној Србији на снази наранџасти.

И поред невремена током вечерњих сати, УВ зрачење током дана биће умјерено до високо.

Олујна киша током претходних неколико дана направила је много штете у већини градова у Србији. Само током синоћњег невремена ветар је чупао дрвеће, било је јаке грмљавине, а и пољопривредници су се жалили да су им усјеви уништени.

У Србији ће у наредна два дана бити промјенљиво облачно и нестабилно, мјестимично са кишом, пљусковима и грмљавином, локално и краткотрајним временским непогодама праћеним обилним падавинама, градом и олујним ветром, док ће у сриједу бити претежно сунчано, са ријетком појавом пљускова са грмљавином.