X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
23/06/2019 |  16:38 ⇒ 16:46 | Извор: СРНА

Радојичић: Сви ресурси стављени у максималну приправност

Командант Штаба за ванредне ситуације Града Београда Зоран Радојичић наложио је данас да се сви ресурси ставе у максималну приправност због предстојећег невремена.
Зоран Радојичић, нови градоначелник Београда - Фото: Мондо
Зоран Радојичић, нови градоначелник БеоградаФото: Мондо

Поводом упозорења Хидрометеоролошког завода Србије да је на снази црвени метеоаларм, Радојичић је апеловао на грађане да своје домове прилагоде предстојећим условима, да затворе прозоре, гаражна врата и све просторије гдје може ући вода, саопштено је из Градске управе. 

- Апелујем на све суграђане да склоне ствари са равних кровова и осигурају све на терасама, као и да у току грмљавине угасе електричне уређаје. Савјетујем грађанима да без пријеке потребе не крећу на пут, међутим ако се током невремена нађу на њему, да зауставе своје возило на сигурно мјесто и сачекају да невријеме прође - рекао је Радојичић, који је и градоначелник Београда.

Он је поручио Београђанима да избјегавају улегнућа и ниске позиције гдје постоји могућност да се усљед обилних падавина накупи већа количина воде.

Радојичић је поручио да се све комуналне службе налазе у стању појачане приправности и да су спремне да одговоре на сваки вид изазова који производе временске непогоде.

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење на локалну појаву јаких пљускова са градом и олујним вјетром од данас до 25. јуна.