latinica  ћирилица
23/06/2019 |  16:38 ⇒ 16:46 | Аутор: СРНА

Радојичић: Сви ресурси стављени у максималну приправност

Командант Штаба за ванредне ситуације Града Београда Зоран Радојичић наложио је данас да се сви ресурси ставе у максималну приправност због предстојећег невремена.

Поводом упозорења Хидрометеоролошког завода Србије да је на снази црвени метеоаларм, Радојичић је апеловао на грађане да своје домове прилагоде предстојећим условима, да затворе прозоре, гаражна врата и све просторије гдје може ући вода, саопштено је из Градске управе. 

- Апелујем на све суграђане да склоне ствари са равних кровова и осигурају све на терасама, као и да у току грмљавине угасе електричне уређаје. Савјетујем грађанима да без пријеке потребе не крећу на пут, међутим ако се током невремена нађу на њему, да зауставе своје возило на сигурно мјесто и сачекају да невријеме прође - рекао је Радојичић, који је и градоначелник Београда.

Он је поручио Београђанима да избјегавају улегнућа и ниске позиције гдје постоји могућност да се усљед обилних падавина накупи већа количина воде.

Радојичић је поручио да се све комуналне службе налазе у стању појачане приправности и да су спремне да одговоре на сваки вид изазова који производе временске непогоде.

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење на локалну појаву јаких пљускова са градом и олујним вјетром од данас до 25. јуна.