latinica  ћирилица
23/06/2019 |  19:40 | Аутор: СРНА

Заев објавио састав реконструисане Владе

Премијер Сјеверне Македоније Зоран Заев саопштио је данас састав реконструисане владе, у којој ће обављати и функцију министра финансија, а у његовом кабинету биће четири нова министра.
Зоран Заев (Фото:alsat.tv) -
Зоран Заев (Фото:alsat.tv)

Нови министри су Насер Нуредини за животну средину, Хисни Исмаили за културу, Трајан Димковски за пољопривреду и Горан Милевски за локалну самоуправу.

Досадашњи министар за животну средину и просторно планирање Садула Дураки ће ићи у ново министарство за политички систем.

Ову дуго најављивану реконструкцију владе опозиција ВМРО - ДПМНЕ назвала је "маглом", а не "метлом", како кажу у владајућим странкама, којом Заев сада купује вријеме, јавили су македонски медији.

Одлука премијера да обавља двојну функцију и стане на чело трезора умјесто досадашњег министра Драгана Тевдовског, који ће остати његов савјетник, изазвао је највеће изненађење у јавности.

Заев каже да ће бити на челу министарства финансија, јер слиједи "година економије".

Након што је приједлог реконструисане владе достављен предсједнику парламента Талату Џаферију, сједница парламента је заказана за сриједу, 26. јуна, на којој ће реконстуркцију кабинета премјера морати да потврди бар 61 посланик.