latinica  ћирилица
23/06/2019 |  21:18 | Аутор: СРНА

Рјабков: Опасан концепт "ограниченог нуклеарног рата"

Концепт "ограниченог нуклеарног рата" о коме говори Вашингтон у посљедње вријеме представља опасну праксу која гура многе земље да јачају нуклеарни арсенал, изјавио је замјеник руског министра спољних послова Сергеј Рјабков.
Сергеј Рјабков (фото: © Sputnik/ Valeriy Melnikov) -
Сергеј Рјабков (фото: © Sputnik/ Valeriy Melnikov)

- Сматрамо да спекулације да нуклеарни рат може да буде ограничен представљају опасну праксу која дестабилизује међународну ситуацију и гура многе земље у правцу јачања нуклеарног потенцијала - рекао је Рјабков.

Он је додао да САД покушавају да наметну концепте да се нуклеарни рат може добити, те да је управо то разлог зашто су Американци одбацили нацрт заједничког саопштења у јесен 2018. године са Русијом ради спречавања нуклеарног рата и јачања стратешке стабилности.

Рјабков је рекао да САД, оптужујући Русију да планира ограничени нуклеарни напад, остају при својој тактици оптуживања других за своје властите поступке.

- То је алгоритам наших америчких колега, један образац понашања - оптужити друге за оно што сами планирамо и желимо да урадимо - навео је Рјабков, пренио је ТАСС.