latinica  ћирилица
24/06/2019 |  08:02 | Аутор: СРНА

Русија: Нападач ножем убио троје људи

Најмање троје људи је погинуло, а двоје је рањено у нападу који је извршио мушкарац наоружан ножем у једном од села у рејону Кармаскалински у руској републици Башкортостан, саопштено је из прес-службе локалног Министарства унутрашњих послова.

Из прес-службе је за ТАСС саопштено да је полицијском одјељењу у рејону Кармаскалински пријављено да мушкарац наоружан ножем напада становништво у једном од удаљених села, те да је смјеста послата патрола у подручје.

Када је полицијска патрола стигла на лице мјеста, откривено је да је убијена сестра нападача, као и један брачни пар из комшилука, те да је још троје људи повријеђено, истиче се у саопштењу.

Из службе наводе да је нападач 47-годишњи мјештанин једног од села и да је "ходао улицом са ножем у руци и да су на његовој одјећи били видни трагови крви".

У саопштењу се истиче да су полицајци наредили нападачу да баци нож, али их је он напао, те су морали да употријебе оружје.

Један од полицајаца је пуцао у ваздух, док је други погодио нападача у ногу.

Нападач је преминуо док му се указивала љекарска помоћ.

Неименовани извор из службе за спровођење закона потврдио је руској агенцији да је нападач пријављен у једној од локалних здравствених установа.

Руски истражни комитет отворио је кривичну истрагу о нападу, на основу оптужби за убиство двоје или више људи.