latinica  ћирилица
24/06/2019 |  11:06 ⇒ 13:27 | Аутор: РТРС

Мајкић: Сједница Дома народа ПС БиХ сазвана мимо процедура, СНСД не долази

Делегат СНСД-а у Дому народа ПС БиХ Душанка Мајкић рекла је да делегати ове странке неће доћи на данашњу сједницу Дома народа, за коју каже да је сазвана мимо процедуре која је предвиђена Пословником и мимо консултација са осталим члановима Колегијума, али и мимо испуњавања потребних предуслова да би рад законодавне власти уопште постојао.
Душанка Мајкић - Фото: cin.ba
Душанка МајкићФото: cin.ba

- Евидентно је да је СДА блокирала избор новог Савјета министара и док не одблокира именовање предсједавајућег нема шансе да СНСД ради унутар Парламентарне скупштине БиХ. Неће бити именована радна тијела и једног и другог дома Парламента, и нема шансе да се именују ни делегације у међународним институцијама које Парламент иначе именује - каже Мајкићева за Инсајдер.

Она истиче да није испуњен ниједан предуслов за одржавање сједнице и да је то само жеља и покушај да се представи јавности да је Босна и Херцеговина земља која испуњава услове.

- БиХ не испуњава основни услов да осам мјесеци након избора формира власт, а о осталим условима да и не говоримо -поручује Мајкићева.

Иначе, за данас је заказана прва хитна сједница Дома народа Парламентарне скупштине БиХ, на чијем је дневном реду именовање чланова Делегације Парламентарне скупштине БиХ у Парламентарној скупштини Савјета Европе.

Извор: insajder.in