latinica  ћирилица
24/06/2019 |  12:06 ⇒ 19:33 | Аутор: СРНА

Бањалука: Отворена изложба ђачких ликовних радова

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић отворио је изложбу десет изабраних ликовних радова осонваца приспјелих на конкурс који је на његову иницијативу реализовао Педагошки завод, поводом обиљежавања 25 година рада Законодавне скупштине Санкт Петербурга.
Недељко Чубриловић и Предраг Дамјановић са награђеним основцима - Фото: СРНА
Недељко Чубриловић и Предраг Дамјановић са награђеним основцимаФото: СРНА

Чубриловић, који је покровитељ конкурса, данас је у Изложбеном простору парламента у Бањалуци уручио награде и честитао ауторима најбољих ликовних радова – првопласираној ученици Основне школе /ОШ/ "Свети Сава" из Гацка Тамари Мучибабић, другопласираним Анђели Носовић и Викторији Кисић из ОШ "Свети Сава" из Билеће и трећепласираној Анђели Вуковић из ОШ "Србија" са Пала.

Он је рекао у обраћању да је изложба резултат добре сарадње парламената Српске и Санкт Петербурга у истоименој руској губернији.

- Дјеца су у оквиру конкурса могла да покажу своје виђење рада тог парламента и Русије уопште. Задовољство је што је на конкурсу учествовао велики број ђака, а ускоро ћемо парламенту Санкт Петербурга доставити најбоље радове који би у децембру требало да буду изложени салону Маријинског дворца, резиденцији те законодавне институције - најавио је Чубриловић.

Директор Педагошког завода Српске Предраг Дамјановић рекао је да је конкурс реализован у свим основним школама, изразивши задовољство због великог одзива ђака.

- Наша комисија је изабрала најбоља три рада који су награђени, док је десет похваљено - рекао је Дамјановић.

Првонаграђена Тамара Мучибабић је рекла новинарима да на Русију гледа као на једну бајку, те да православље повезује ту земљу са Српском.

- Срећна сам због награде - рекла је Мучибабићева.

Конкурс је проведен у духу јачања културне сарадње, у складу са Протоколом о сарадњи који су потписали Чубриловић и предсједник Законодавне скупштине Санкт Петербурга Вјачеслав Макаров.